Kosten redactie en vormgeving

Je gaat zelf je boek uitgeven! We ondersteunen je graag. Het Haags bureau redigeert, begeleidt en ontwerpt fictie en non-fictie. Van roman tot wetenschappelijke uitgave, van sprookjesboek tot kookboek, van thriller tot reisboek en van autobiografie tot naslagwerk.

Schrijfbegeleiding: drie maanden on line coaching. Kosten: € 650,-

Quick scan: beoordeling opzet, opbouw, structuur, verhaalstijl, volledigheid, titel en flaptekst van je volledige manuscript. Binnen een week een onderbouwd advies. Kosten: € 99,- voor een manuscript tot 60.000 woorden. Meer dan 60.000 woorden? € 199,-

We bieden ook kant en klare uitgeefpakketten. Mail even als je hier meer over wilt weten! info@haagsbureau.nl

Klik hier voor de download (20/11/18 beschikbaar)

Boek maken? Zo werkt het. Dit kost het.

 

Redactie en correctie:

We starten met een gratis en vrijblijvende – en vertrouwelijke – proefredactie van je
manuscript en beoordelen daarbij vijf tot tien pagina’s. Jij leest de correcties, aanbevelingen en de voorstellen van de redacteur door en kiest de redactie je manuscript nodig heeft, of je pakt een uitgeefpakket of de winteraanbieding mee.

Het is goed om te weten dat je, voor je een keuze voor de redactie maakt, eerst een keuze voor de begeleiding maakt. De een heeft aan één telefoongesprek genoeg waarna het manuscript in twee weken tot een boek verworden is, een ander heeft daar tien of twaalf gesprekken voor nodig en neemt een maand of vier, vijf de tijd voor het hele proces.

Weet je wat je wilt, ben je iemand van twee keer bellen en gáán en kan je manuscript snel een boek zijn? Heb je je ingelezen over het vervolgproces, de keuze voor het laten drukken of printen van je boek, het aanvragen van een isbn en dergelijke? Dan heb je genoeg aan twee uur begeleiding: € 130,-.

Zit je vol vragen over de totstandkoming van je boek, ben je iemand die van veelvuldig overleggen houdt, over zaken als je titel, over een aantal passages, over alinea’s en de volgorde van je hoofdstukken, de keuze voor een beeld voor je cover en ga zo maar door, en heb je nog geen idee wat een isbn is, wat het verschil tussen drukken of printen is en heb je daar graag ook  veel input bij? Kies dan voor acht uur begeleiding: € 520,-

En dan nu de redactie.

  • Redactie Light. Een zeer lichte redactie: denk aan type- en taalfoutjes, woordherhalingen, onjuist spatiegebruik, de regels rond aanhalingstekens, het gebruik van alinea’s, het al dan niet uitschrijven van getallen en dergelijke. Altijd in samenspraak met de auteur. Het tarief is 2 cent per woord. Hoe kun je zien of je voor een lichte redactie kunt kiezen? Dan zijn er in de gratis proefredactie minder dan zes wijzigingen per pagina A4.
  • Redactie Medium. Een intensieve redactie op zinsniveau, op de opbouw van de tekst, vorm en de stijl,  de opbouw van de dialogen, perspectiefwijzigingen, verleden tijd en tegenwoordige tijd, en nog veel meer. Altijd in samenspraak met de auteur. Het tarief is 2,5 cent per woord. Hoe kun je zien of je voor een medium redactie kunt kiezen? Dan zijn er in de gratis proefredactie minder dan twintig wijzigingen per pagina A4.
  • Redactie Bold. Een zeer intensieve redactie op woordniveau, waarin meegedacht wordt over de volledigheid van het manuscript, en waarin samengewerkt wordt met de auteur. Het tarief is 3,5 cent per woord. Hoe kun je zien of je voor een medium redactie kunt kiezen? Dan zijn er in de gratis proefredactie meer dan twintig wijzigingen per pagina A4.
  • Volledig herschrijven. Heb je een boek geschreven, maar vind je dat het ‘eigenlijk’ niet op gang komt, zijn er onduidelijkheden over de hoofdpersoon of personen, is er te veel achtergrondinformatie, wordt er onjuist gebruik van flahsbacks, lopen de dialogen niet of zijn het er juist te veel, is het allemaal te prozaïsch, vergat je de gouden regel show: don’t tell en heb je geen zin om nóg een keer aan de slag te gaan? Kies dan voor volledig herschrijven door de redacteur. We zullen je een voorstel doen voor de kosten.

Je manuscript wordt zorgvuldig nagelezen. De eerste redactieronde gebeurt aan de hand van je Word document. Daarna maken we – conform jouw wensen – je boek op. De PDF krijg je ter controle opgestuurd, en wij lezen het geheel nogmaals. Dat is de tweede redactieronde. In de derde ronde maken we een proefboek en daarin tackelen we de allerlaatste foutjes en vertypingen.

Het schrijven van een wervende flaptekst voor het achterplat van je boek is voor de meeste auteurs een van de meest moeilijke onderdelen van het schrijven van je boek! We redigeren je flaptekst gratis, en helpen je zonder kosten bij het ‘opstrakken’ van deze tekst.

Winteraanbieding: we hebben een aanbieding voor je. Voor een boek van maximaal
60.000 woorden betaal je deze zomer € 1.250,- ex btw voor de redactie. De enige
voorwaarde is dat we ook de vormgeving van je boek mogen verzorgen.

Ontwerp en vormgeving:

Ook dat is maatwerk, wat ons betreft. We starten met een presentatie van een aantal voorstellen op basis van de inhoud van jouw boek en jouw wensen.

  • Ontwerp cover: voorzijde, ruggetje, achterzijde – en indien van toepassing ook de flappen – vanaf € 275,- (typografisch) en € 450,- (typografisch met beeld) tot € 550,- (geïllustreerd).
  • Ontwerp en opmaak binnenwerk: alleen tekst: € 1,75 per pagina. Hoofdtekst, kadertekst en illustraties: € 2,75 per pagina. Tekst als voorgaand, plus onderverdelingen (paragrafen): € 4,- per pagina. Tekst als voorgaand, plus voetnoten, eindnoten, illustraties: € 5,- per pagina. Wetenschappelijke uitgaven, jaarverslagen en vergelijkbare teksten: € 7,- per pagina.
  • Aanbieding ontwerp binnenwerk, extra voordelig! eenvoudig tekstboek met een binnenwerk bestaand uit hoofdtekst en kadertekst: fixed price € 350,- tot max. 200 pagina’s. Speciaal tarief voor het binnenwerk van kookboeken en reisboeken: fixed price € 650,- tot max. 160 pagina’s.

We vragen een PREFIX (uitgeversnummer) en een ISBN  (boeknummer) voor je aan, en maken zonder kosten de scancode (barcode) die op je boek komt te staan.

Je ontvangt een gratis proefboek (printing on demand) om na te lezen, zodra de drukwerk PDF gereed is.

noot: bedragen exclusief btw | het opmaken van eenvoudige illustraties, kaders en icoontjes is inbegrepen. Diagrammen, tabellen en grafieken van € 20,- tot € 30,- per stuk. | maken van een index € 65,- per uur | twee correctieronden van de auteur inbegrepen met een max. van vijftig stuks. Meer dan vijftig auteurscorrecties bij een boek van max. 60.000 woorden? € 65,- per uur.

Advertenties
%d bloggers liken dit: