Haags Bureau. Boekenmakers. Tekstredacteurs. Grafisch ontwerpers. Vormgevers. Voor bekende én onbekende auteurs.

Het Haags Bureau maakt boeken voor – en met – bekende en onbekende auteurs. Voor self-publishers, of onder het label van onze uitgeverij.

Redactie en vormgeving

Je gaat je boek uitgeven! We ondersteunen je graag. Met de redactie, de vormgeving, het drukken of de promotie van je boek. Met een doe-het-zelf uitgeefpakket, of onder onze uitgeefvleugels. Bij het Haags Bureau vind je romans, thrillers, managementboeken en wetenschappelijke uitgaven, reisboeken, sprookjesboeken, kookboeken, autobiografieën en naslagwerken, en nog veel meer!

Redactiekosten

Het redigeren en het persklaar maken van de tekst is een onderdeel van het uitgeven van een boek. Omdat deze werkzaamheden per manuscript sterk verschillen en je niet te veel wilt betalen, bieden we geen standaard prijzen. We bieden je liever eerst een gratis proefredactie van vijf à tien pagina’s en sturen je die toe, samen met een advies over de vorm van redactie die nodig is.

  • Taalkundige correcties: 2 cent per woord
  • Uitgebreide redactie, advies op stijl en inhoud, tips, zinsbouw, tt, vt, research op inhoud, tips over volledigheid, voetnoten, index plus taalkundige tekstcorrecties: 2,5 cent per woord
  • Zeer uitgebreide redactie met als extra ook een check op hoofdstukindeling, volledigheid, herschrijven alinea’s, uitwerking diverse onderwerpen of hoofdpersonen et cetera ) plus uiteraard taalkundige tekstcorrecties: 3 cent per woord
  • Volledig herschrijven of ghostwriting: vanaf 6 cent per woord

1) Ontwerp van het binnenwerk en de cover

We ontwerpen het binnenwerk en de cover. Als voorbeeld: een niet-gelaagd binnenwerk (bijvoorbeeld een roman) met een typografische cover in een kleur, met enkel de titel, je naam de tekst op de rug en de achterflaptekst: € 250,-. Een uitgebreid binnenwerk van meerdere niveaus met foto’s, illustraties, tabellen of schema’s en voetnoten plus een coverontwerp met een illustratie of beeld komt op een bedrag van  € 375,-. Een  zeer uitgebreid binnenwerk – bijvoorbeeld een educatief boek, een gids, een handleiding, een kookboek en dergelijke, met een full color art work-cover heb je voor een bedrag vanaf € 475,-. Altijd inclusief twee aanpassingsronden voor de auteur.

2) Opmaak van het gehele boek

Een roman, young adult, chicklit, detective of triller, met doorlopende tekst zonder niveaus en zonder afbeeldingen, tot ongeveer 60.000 woorden, maken we op voor een paginaprijs van € 1,75. Dat is inclusief twee correctierondes. Is jouw manuscript uitgebreider, dan doen we je graag een aanbod.

Voor een kinderboek, kookboek, reisboek of anderszins met een gevarieerde opmaak maken we graag een maatwerkprijs voor je. Reken op € 2,25 tot € 5,95 per pagina. Een boek met diverse niveaus, zoals een naslagwerk, een instructieboek, een wetenschappelijk boek, handleiding, een jaarverslag of een tijdschrift (hoofdstukken, subhoofdstukken, paragrafen, subparagrafen, afbeeldingen, infographics, bijschriften bij afbeeldingen, tabellen, quotes, voetnoten, literatuurlijsten, index of andere zaken maken we op voor een paginaprijs van € 3,75 tot € 7,50.

Het maken van een e-boek van je vormgegeven boek kost € 139,- plus een paginaprijs van 0,10 cent.

We plaatsen zonder kosten de door jouw aangeleverde tabellen, schema’s, foto’s en dergelijke. We kunnen zelf ook infographics maken, in de look en feel van jouw boek,  De kosten bedragen € 10,- tot € 30,- per afbeelding. Kopen we in overleg met jou een of meer stockfoto’s, dan rekenen we alleen de kostprijs. De meeste foto’s voor commercieel gebruik kosten minder dan een tientje.

En dan?

Bij iedere opdracht ontvang je drie uur gratis (ter waarde van € 180,-) projectbegeleiding. Ben je iemand van weinig overleg en weinig vragen, dan heb je voldoende aan die drie gratis uren.

Ben je iemand die graag iedere dag graag even met de redacteur overlegt, wil sparren over de titel van je boek, de flaptekst in zeven varianten, wel of geen auteursfoto, de verkoopprijs en dat soort dingen, dan rekenen we voor die boekbegeleiding € 60,- per uur. De eerste drie uur krijg je zoals gezegd gratis. De ervaring leert dat de meeste auteurs voldoende hebben aan drie uur (telefonisch en online) overleg over het formaat van het boek, de papiersoort, het lettertype, de titel, de boekprijs, de cover, de auteursfoto, de begeleiding bij het aanvragen van de isbn, het vullen van de titelbank, het kiezen voor print of offset, het aanvragen van de drukwerkofferte en het onderzoeken hoe je je boek het beste in de markt kunt zetten. Je wordt niet onaangenaam verrast door een nare meerwerkfactuur. Je houdt zelf de regie en vinger aan de pols, het maken van een boek is al duur genoeg.

* alle op deze website genoemde tarieven zijn ex btw vermeld. Je krijgt drie uren gratis boekbegeleiding en je houdt zelf bij of je al aan die drie uur zit. Vlak voor de oplevering van de drukwerkdocumenten aan het slot van onze werkzaamheden betaal je de (eind-)factuur en teken je de vrijwaring.

Wat doen we nog meer? We maken perslijsten en persberichten, houden een interview, sturen een fotograaf, maken een 3D afbeelding van je boek en een bladerbare PDF, maken een boektrailer, organiseren je boekpresentatie en nog veel meer.

 

 
%d bloggers liken dit: