Haags Bureau. Boekenmakers. Tekstredacteurs. Grafisch ontwerpers. Vormgevers. Voor bekende én onbekende auteurs.

Het Haags Bureau maakt boeken voor – en met – bekende en onbekende auteurs. Voor self-publishers, of onder het label van onze uitgeverij.

Redactie en vormgeving

Je gaat je boek uitgeven! We ondersteunen je graag. Met de redactie, de vormgeving, het drukken of de promotie van je boek. Met een doe-het-zelf uitgeefpakket, of onder onze uitgeefvleugels. Bij het Haags Bureau vind je romans, thrillers, managementboeken en wetenschappelijke uitgaven, reisboeken, sprookjesboeken, kookboeken, autobiografieën en naslagwerken en nog veel meer!

Redactiekosten

Het redigeren en het persklaar maken van de tekst is een onderdeel van het uitgeven van een boek. Omdat deze werkzaamheden per manuscript sterk verschillen en je niet te veel wilt betalen, bieden we geen standaard prijzen. We doen liever een gratis proefredactie van vijf à tien pagina’s en sturen je die toe, samen met een advies over de vorm van redactie die nodig is.

  • Taalkundige correcties: 2 cent per woord
  • Normale redactie (zinsbouw, tt, vt) plus taalkundige tekstcorrecties: 2,5 cent per woord
  • Uitgebreide redactie (zinsbouw, tt, vt, research en alinea’s herschrijven) plus taalkundige tekstcorrecties: 3 cent per woord
  • Volledig herschrijven of ghostwriting: vanaf 6 cent per woord

Ontwerp en vormgeving van binnenwerk en cover

We ontwerpen een binnenwerk voor je boek én een cover in één tarief. Als voorbeeld: een niet-gelaagd binnenwerk (bijvoorbeeld een roman) met een typografische cover in een kleur, met enkel de titel, je naam de tekst op de rug en de achterflaptekst kost € 250,- Een binnenwerk met meerdere niveaus of illustraties en een coverontwerp met (gephotoshopt) beeld komt op een bedrag van  € 375,-. Een  uitgebreid binnenwerk met een full color art work-cover heb je vanaf € 475,- , altijd inclusief twee aanpassingsronden.

Ontwerp en opmaak van het gehele boek

Een roman, young adult, chicklit, detective of triller, met doorlopende tekst zonder niveaus en zonder afbeeldingen, tot ongeveer 60.000 woorden, maken we op voor een paginaprijs van € 1,75. Dat is inclusief twee correctierondes. Is jouw manuscript uitgebreider, dan doen we je graag een aanbod.

Voor een kinderboek, kookboek, reisboek of anderszins met een gevarieerde opmaak maken we graag een maatwerkprijs voor je. Reken op € 2,25 tot € 5,95 per pagina. Een boek met diverse niveaus, zoals een naslagwerk, een instructieboek, een wetenschappelijk boek, handleiding, een jaarverslag of een tijdschrift (hoofdstukken, subhoofdstukken, paragrafen, subparagrafen, afbeeldingen, infographics, bijschriften bij afbeeldingen, tabellen, quotes, voetnoten, literatuurlijsten of andere zaken*) maken we op voor een paginaprijs van € 3,75 tot € 7,50.

*Heeft je boek een index nodig? Die offreren we altijd in overleg met jou, wanneer je zelf de te indexeren woorden al aangeeft, kun je je kosten besparen.

Het maken van een e-boek van je vormgegeven boek kost € 139,- plus een paginaprijs van 0,10 cent.

De kosten voor het vormgeven van eventuele illustraties en infographics bedragen € 10,- tot € 30,- per afbeelding. Kopen we in overleg met jou een of meer stockfoto’s voor je boek, reken dan op ongeveer een aankoopbedrag van ongeveer een tientje per foto.

En dan?

Bij iedere opdracht ontvang je drie uur gratis ( ter waarde van € 180,-) boekbegeleiding. Ben je iemand van weinig overleg en weinig vragen, dan heb je voldoende aan die drie uur gratis boekbegeleiding.

Ben je iemand die graag iedere dag graag even met de redacteur overlegt, wil sparren over de titel van je boek, de flaptekst in zeven varianten, wel of geen auteursfoto, de verkoopprijs en dat soort dingen, dan rekenen we voor die boekbegeleiding € 60,- per uur. De eerste drie uur krijg je gratis. De ervaring leert dat de meeste auteurs voldoende hebben aan drie uur (telefonisch en online) overleg over het formaat van het boek, de papiersoort, het lettertype, de titel, de boekprijs, de cover, de auteursfoto, de begeleiding bij het aanvragen van de isbn, het vullen van de titelbank, het kiezen voor print of offset, het aanvragen van de drukwerkofferte en het onderzoeken hoe je je boek het beste in de markt kunt zetten. Je wordt niet onaangenaam verrast  door een nare meerwerkfactuur. Je houdt zelf de regie en vinger aan de pols, het maken van een boek is al duur genoeg.

* alle op deze website genoemde tarieven zijn ex btw vermeld. Je krijgt drie uren gratis boekbegeleiding en je houdt zelf bij of je al aan die drie uur zit. Vlak voor de oplevering van de drukwerkdocumenten aan het slot van onze werkzaamheden betaal je de (eind-)factuur en teken je de vrijwaring.

 

 
%d bloggers liken dit: