Haags Bureau. Boekenmakers. Tekstredacteurs. Grafisch ontwerpers. Vormgevers. Voor bekende én onbekende auteurs.

Het Haags Bureau maakt boeken voor – en met – bekende en onbekende auteurs. Voor self-publishers, of onder het label van onze uitgeverij.

Blog en schrijfwedstrijden

 

 

17 januari 2019: Wat leest Den Haag het liefst? En Delft?

Bij de bekende boekhandel van Paagman loopt een leuke wedstrijd: wat was het beste boek van 2018? De tussenstand laat zien dat de top-5 van Den Haag en Delft behoorlijk verschilt! Wat zijn volgens jou de beste boeken van 2018?

schermafbeelding 2019-01-17 om 10.46.05

 

16 januari 2019: Marketing middels metadata

Lezers van nu ontdekken en kopen boeken steeds vaker via internet. Het verkoopsucces van boeken (fysieke boeken, e-books of audioboeken), hangt in toenemende mate af van hoe goed lezers de juiste titels kunnen vinden. Goede titelinformatie, de metadata van het boek, is dus heel belangrijk.

Traditionele verkooptechnieken worden zelfs vervangen door de kracht van metadata en uitgevers zetten titelinformatie meer en meer in als hun ‘online verkoopteam’. Voor uitgevers is kennis van metadata onmisbaar. Hoe worden metadata gemaakt, beheerd en verspreid? Hoe gebruiken winkels, bibliotheken en lezers metadata? Scherp nu uw kennis aan tijdens een van de workshops van EDItEUR, de internationale standaardenorganisatie.

De workshops worden gegeven door Graham Bell. Graham is directeur van EDItEUR, de standaarden-organisatie die onder andere verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van ONIX en THEMA. Graham is een ervaren trainer en spreker, die deze cursus wereldwijd geeft. Hij werkte eerder voor HarperCollins Publishers in het Verenigd Koninkrijk, waar hij Head of Publishing Systems was.   Bron: https://www.inct.nl

 

3 december 2018: Doe mee met de wedstrijd & schrijf de volgende Kobo Original!

Word jij de schrijver van een nieuwe bestseller? Ben jij er klaar voor om jouw verhaal los te laten op het grote publiek? Doe mee met de wedstrijd & schrijf de volgende Kobo Original!

Rakuten Kobo is op zoek naar een verslavend goed verhaal om exclusief als Kobo Original te publiceren. Het verhaal moet af zijn, tussen de 40.000 en 80.0000 woorden bevatten en in een van de volgende genres vallen:

  • Algemene fictie/literatuur
  • Romantisch/feelgood/chicklit
  • Detective/thriller

Heeft jouw verhaal de potentie om een serie te worden? Dat is zeker een pré maar geen vereiste.

Je hebt vier maanden de tijd om jouw verhaal te publiceren op het lees- en schrijfplatform Sweek. Ga jij deze uitdaging aan en overtuig jij de jury van jouw #Kobotalent? Dan ben jij straks de nieuwe Kobo Original auteur en is jouw verhaal verkrijgbaar als e-boek, audioboek en paperback!

Naast de hoofdprijs zijn er ook toffe Kobo Writing Life en Sweek Publishing prijzen te winnen.

Hoe werkt #KoboTalent?

  1. Maak een profiel aan op Sweek en publiceer jouw verhaal hoofdstuk voor hoofdstuk of in een keer. Zorg ervoor dat je je verhaal af hebt (40.000 tot 80.000 woorden) vóór de deadline. Om je deelname definitief te maken vragen we je ook te registreren via Kobo Writing Life.
  2. Na de deadline is er nog 2 weken tijd om te stemmen. Lezers kunnen laten zien dat ze jouw verhaal tof vinden door te stemmen via de ‘volg’-knop.
  3. Ook de jury leest en beoordeelt alle verhalen. De shortlist van 10 verhalen bestaat uit 5 verhalen gekozen door de jury en 5 verhalen gekozen door de lezers.
  4. De 10 finalisten worden begin juni uitgenodigd voor een evenement van Kobo en Sweek, waar de winnaar bekend wordt gemaakt.
  5. De winnaar ontvangt een licentiecontract van Kobo en wordt gepubliceerd als Kobo Original – als e-boek en audioboek – co-branded door Sweek. De teams van Kobo en Sweek verzorgen redactie, design en promotie voor de nieuwe exclusieve Kobo Original.
  6. Zo’n 3 maanden na publicatie wordt het winnende verhaal ook als paperback uitgegeven.

Duur

Start schrijfwedstrijd: 3 december 2018
Einde schrijfperiode: 31 maart 2019
Einde stemperiode: 14 april 2019
Bekendmaking shortlist: 20 mei 2019
Uitreiking en evenement: begin juni 2019

klik hier voor meer informatie

%d bloggers liken dit: